פסטה אלפרדו מוקרם טבעוני מכוסמין


מזג אויר חורפי בחוץ
בפנים חבורה של ילדים מורעבים
שנוהמים לי בכול רגע נתון: "אמא אני רעב"
ואני אמא , רוצה אותם שמחים ושבעים
מגדול ועד קטן.
תכלס, הם לא מפונקים באופן יחסי
הם רגילים לאכול מהכול.
וגם לחסל, כול מה שאני מכינה
ולכן שחשבתי מה להיום??

כי גם חמישי, גם כולם בבית וגם כולם מורעבים!!!
אז הסתכלתי על הארון
והפסטה פטוצ'יני הציצה אלי וחייכה
וישר רקמתי לי בראש
איך אהפוך אותה לכזאת
גם טבעונית, גם בריאה באופן יחסי
וגם משביע את ההמון.

אין פה מישהו שלא אוהב פסטה
ואם היא מכוסמין אז אני אפילו מבסוטה.

פסטה פטוצ'יני מוקרם טבעוני:
2 חבילות פסטה מזן פטוצ'יני (של ניצת הדובדבן)
להכין לפי הוראות על החבילה.

לרוטב:
כוס וחצי כוס קשיו שהושרו במים לחצי שעה + 2 כוסות מים
3 שומים חתוכים לפרוסות
2 כפות שמן זית
צרור בזיליקום / פטרוזיליה
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס לפי טעם

אופן ההכנה:
לסנן את הקשיו מהמים, להכניס לבלנדר חזק עם 2 כוסות מים ובזיליקום ולתבל
לשים במחבת מעט שמן זית ושום לערבב קלות
להוסיף את הקשיו הטחון לנוזל ולערבב היטב
עד שנהיה סמיך, להכניס את הפסטה לערבב ולהגיש

* אצלי חלק מהילדים לא אוהבים פטריות
לכן טיגנתי בצד פטריות והוספתי למי שאוהב
מגישים לצד סלט ירקות
בהצלחה
ושרק תהיו לי בריאים
הדסה