סלט כרוב עם כמיונז

לקראת סופ״ש אני תמיד מתחילה להוציא מהמקרר ירקות שנשכחו
עלים שכבר מתחילים להראות פחות יפה ופירות שלא כל כך רעננים
על מנת שאזרוק כמה שפחות מזון , אני ישר הופכת כול דבר לתבשיל סלט או עוגה
הפעם מצאתי 2 כרובים חמודים לבן וסגול שהתחילו כבר לזעוק שהם רוצים להפוך לסלט מפנק
אז שידכתי להם את רוטב הכמיונז שלי ונוצר באמת סלט טעים ייחודי וגם בריא
בניגוד לשימוש במיונז שמכיל ביצים מפוסטרות חומרי טעם וריח
ברוטב שלי יש רכיבים טבעיים בלבד ללא שום חומרים משמרים או מזונות מהחי
ממליצה בחום להתנסות , הבנות שלי ממש טרפו את זה 🙂

סלט כרוב בשני צבעים עם  רוטב כמיונז

רכיבים:
חצי כרוב סגול
חצי כרוב לבן
2 מלפפונים
צרור של בצל ירוק
פטרוזליה קצוצה
שברי שקדים קלויים

לרוטב כמיונז:
חצי כוס אגוזי קשיו או מקדמיה
אפשר רבע ורבע
כוס  ורבע מים
1 שן שום
צרו בצל ירוק
מלח לפי טעם
מיץ מלימון אחד סחוט

אופן ההכנה:
את הכרוב נקצוץ במעבד מזון לרצועות דקות ( אפשר גם ידני)
נוסיף מלפפון קצוץ ובצל ירוק  לקערה רחבה שתקל על הערבוב

לרוטב: את כול חומרי הרוטב נעביר לבלנדר חזק ונטחן עד שטחון דק
נערבב היטב עם הכרובים נשים מל פטרוזליה קצוצה ושקדים שבורים ונגיש

בתאבון ואל תשכחו לספר איך יצא!
הדסה