מרק עגבניות של סבתא רחל

גם לכם יש את המרק הזה שזכור לכן מילדות
כזה שפתחתם את הדלת והעלה לכן ניחוחות של ילדות , חיבוק וחום הלב
של סבתא אהובה , עם מטבח קטן ,ושולחן עם מפת שעווה אדומה
שהעלה מטעמים מחומרי הבסיס הכי פשוטים שיש בגינה
שחימם את הלב בימי חורף קרים

אז המרק הזה של סבתא רחל שלי
שכולו פשטות ונחמה
וגם מתאים לתזונה הטבעית
הוא לגמרי כזה!
קל להכנה משביע ומנחם
כמו שסבתות יודעות להיות

מרק עגבניות של סבתא רחל:
רכיבים:
5 עגבניות בשלות
2 צנצנות זכוכית של רסק עגבניות של “מיוטי” ללא סוכר
חצי כוס אורז בסמטי/ קינואה
2 בצלים
תיבול של פפריקה פלפל שחור מלח ומעט סילאן
חמש כוסות מים
צרור עשבי תיבול קשורים בחוט נקיים ובדוקים

אופן ההכנה :

להשרות את האורז/ הקינואה במים לחצי שעה לשטוף ולסנן היטב
בנתיים לאדות בצל במים / מעט שמן עד שמזהיב
לחתוך את העגבניות ולהוסיף לסיר לאדות עד שנהיה נוזלי
להוסיף את התיבול ואת הרסק מהצנצנות ואת מעט הסילאן
להוסיף 5 כוסות מים / או לפי כמות סועדים
ולבשל עד הרתחה

להוסיף את העשבי תיבול ולתת לרתיחה נוספת
להוציא מהמרק  את עשבי התיבול
ורק אז להוסיף את האורז/ קינואה
לתת להתבשל עד שרך
לתקן תיבול ולהגיש חם

בתאבון 
ושרק תהיו לי בריאים
הדסה